.............................................................................................................................................

čtvrtek 23. února 2017

Hustá zeleninová s quinoou


Ingredience pro 4-6 osob:
• 2 lžíce olivového oleje + na dochucení
• 1 velká cibule nakrájená nahrubo
• 2 mrkve, nakrájené na kostičky
• 100g quinoy proprané a okapané
• sůl a čerstvě mletý pepř
• 1 plechovka loupaných rajčat (400g)
• 2 snítky čerstvého rozmarýnu
• 1 kostka dobrého zeleninového bujonu
• 100g bílého zelí, na nudličky
• 100g řapíkatého celeru, nasekaného nadrobno

Postup:
Rozehřejte olej a asi 2 minuty na něm opékejte cibuli a mrkev. Pak přidejte quinou a 5 minut za stálého míchání opékejte. Osolte, přidejte rajčata, rozmarýn, 1,5 litru horké vody, bujon a přiveďte k varu.

Po 10 minutách vhoďte nudličky zelí a řapíkatý celer (hrst celeru si nechte stranou) a vařte dalších 10 minut. Vypněte, přidejte zbývající celer a dochuťte solí, pepřem a olejem.

Zdroj: časopis Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design