.............................................................................................................................................

čtvrtek 23. února 2017

Kuskus s kuřecím masem a máslovou dýní



Ingredience (pro 4 osoby):
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 lžička mletého římského kmínu
• 1 lžička mletého koriandru
• 2 červené cibule (nakrájené na tenké měsíčky)
• 2 kuřecí prsní řízky
• 1 malá máslová dýně
• 2x 400g konzerva krájených rajčat
• 2 biocitrony (nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva)
• 200g třešňových rajčátek (rozpůlených)
• 140g kuskusu
• hrst koriandru, nasekaného nahrubo


Postup:

V hlubší pánvi rozehřejte olej, přidejte koření, cibuli a za stálého míchání pečte na středním plameni do měkka, trvá to asi 10 minut. Přidejte kuře a opékejte ještě 5 - 10 minut, dokud nezezlátne. Přisypte kostičky dýně, promíchejte, podlijte trochou vody a vařte 5 minut. Dále přilijte rajčatovou konzervu, 1 vyprázdněnou konzervu ještě naplňte vodou a přilijte ji do pánve. Zakryjte a duste 20 - 30 minut. Pak přidejte citronovou kůru a šťávu, rozpůlená rajčátka a kuskus. Osolte, opepřete, promíchejte a zakryjte. Vypněte zdroj tepla a nechte stát 10 minut, aby se kuskus udělal. Promíchejte, posypte čerstvým koriandrem a podávejte.


zdroj: časopis Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design