.............................................................................................................................................

úterý 28. února 2017

Švédské masové kuličky ve smetanové omáčce



Ingredience pro 4 osoby:
• 450g mletého libového vepřového masa
• 1 cibule nakrájená nadrobno
• 1 žloutek
• 3 snítky kopru, jemně nasekané
• mořská sůl a čerstvě mletý pepř
• 1 lžíce másla
• 2 lžičky hladké mouky
• 200 ml smetany ke šlehání
• 1 lžíce dijonské hořčice
• 3 - 4 lžíce zakysané smetany
• brambory (jako příloha) + brusinky

Postup: 
Troubu předehřejte na 200°C. V míse důkladně promíchejte mleté vepřové maso, cibuli, žloutek a polovinu kopru. Podle potřeby osolte a opepřete a namočte si ruce - ze směsi vytvarujte kuličky ve velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech. Pečte 25 minut dozlatova. Do hrnce dejte máslo, zaprašte ho moukou. Míchejte asi minutu, až jíška zpění a zbělá. Zalijte ji smetanou a prošlehejte. Přidejte hořčiči a za stálého míchání zvolna vařte deset minut do zhoustnutí. Přidejte kuličky, zakysanou smetanu a zbylý kopr a už jen prohřejte. Podávejte s bramborami a brusinkami.

zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design