.............................................................................................................................................

pondělí 20. února 2017

Těstoviny s rajčaty a utajenou zeleninou



Ingredience (pro 4 osoby):
• lžíce olivového oleje
• 1 velká cibule
• 2 řapíky celeru
• 2 mrkve
• 1 pórek
• 2 papriky
• 2x 400g konzerva krájených rajčat s česnekem
• 1 lžíce krupicového cukru
• 1 lžíce balzamikového octa
• mořská sůl
• 400g krátkých těstovin
• hobliny parmazánu
• polníček

Postup:
V rendlíku na oleji opékáme cibuli, řapíkatý celer, mrkev a pórek, asi dvacet minut až zelenina změkne. Pak přidejte papriku a míchejte dalších deset minut. Potom vmíchejte rajčata, cukr a ocet a vařte aspoň dvacet minut. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě, podle návodu na obalu. Mezitím omáčku rozmixujte dohladka, osolte a udržujte horkou. Slijte těstoviny a promíchejte s omáčkou. Podávejte s hoblinami parmazánu a polníčkem.

zdroj: časopis Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design