.............................................................................................................................................

neděle 26. února 2017

Zapečená čočka s uzeným tofu a zeleninou



Ingredience pro 4 os.:
• 300g zelené čočky
• 150g čočkové mouky
• 50g bramborového škrobu
• 2 vejce
• 2-3 stroužky česneku
• sušená majoránka
• sůl a mletý pepř
• olej na vymazání formy
• cca 150g uzeného tofu (nakrájeného na kostičky)
• 1 větší naložená okurka (nakrájená na kostičky)
• 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
• salátový mix + rajčata = na ozdobu

Postup:
Čočku namočte přes noc do vody. Druhý den slijte, zalijte čistou vodou a vařte doměkka, potom sceďte a nechte vychladnout. Přidejte čočkovou mouku, škrob, vejce a promíchejte. Podle chuti přidejte česnek a majoránku, dochuťte solí a pepřem.
Troubu předehřejte na 170°C. Do předem vymazané formy rozprostřete polovinu směsi. Do středu rozložte nakrájené tofu, okurku a papriku. Potom doplňte zbylou směsí, pořádně ji do formy stlačte vlhkou dlaní, aby se všechno správně propojilo a vše po upečení drželo pohromadě. Vložte do trouby a pečte 70 minut.

zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design