.............................................................................................................................................

úterý 28. února 2017

Zeleninový vývar se špaldovým kapáním


Ingredience pro 4 os.:
• čerstvá sezónní zelenina (jarní cibulky, cuketa, ředkvičky, kedlubny, hrášek, karotka)
• 2 lžíce panenského olivového oleje
• mořská sůl

NA KAPÁNÍ
• 100g hladké celozrnné špaldové mouky
• 1 vejce
• sůl a pepř

NA DOKONČENÍ
• 1 stroužek česneku, prolisovaný
• bylinky a strouhaný muškátový oříšek

Dokonalá polévka pro jarní očistu těla...

1. Všechny suroviny na kapání smíchejte se 40 ml studené vody. Řádně propracujte a nechte 15 až 20 minut stát.
2. Zeleninu pokrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a zeleninu opečte, stačí minuta až dvě. Zalijte asi litrem vroucí vody, přidejte sůl a povařte maximálně 10 minut.
3. Kapání zavařujte rovnou do vroucí polévky, protlačujte ho přes lis na halušky nebo odebírejte lžičkou. Povařte 3-5 minut, polévku dochuťte česnekem, bylinkami a muškátovým oříškem.

zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design