.............................................................................................................................................

neděle 12. března 2017

Kachní stehna s jablkovým zelím

Ingredience (pro 4 osoby):
• 4 kachní stehna
• sůl a čerstvě mletý pepř
• 50ml olivového oleje nebo 2 lžíce kachního sádla
• 2 jablka s červenou slupkou, nakrájená na měsíčky
• 1 malá cibule nakrájená nadrobno
• 800g hlávkového červeného zelí, nakrouhaného najemno
• třtinový cukr
• červený vinný ocet na dochucení

Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké hluboké pánvi na oleji nebo sádle na středním plameni opečte stehna ze všech stran dočervena (3–4 minuty). Přendejte je do pekáče, mírně podlijte, přiklopte a pečte asi 1 hodinu doměkka. Odklopte, zvyšte teplotu na 220 °C a nechte 15 minut zezlátnout.
Mezitím na uvolněné pánvi opečte jablka (5 minut). Přendejte je na talíř, dejte stranou a do pánve dejte cibuli. Opékejte ji 2 minuty, až zesklovatí, pak přidejte zelí a míchejte asi
5 minut. Podlijte mírně vodou, osolte a duste 10 minut, až se všechna voda odpaří a zelí zkřehne. Vraťte jablka a oslaďte a okyselte podle chuti. Vypněte a podávejte s kachními stehny a s bramborovými šiškami nebo knedlíky.

zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design