.............................................................................................................................................

pátek 31. března 2017

Kořeněný koláč s hruškami

Ingredience na cca 20 řezů:
200 g másla, změklého + na formu
200 g tmavého třtinového cukru
4 vejce, o pokojové teplotě
85 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
1,5 lžičky perníkového koření (nebo koření mixed spice)
95 g mletých mandlí
40 g vlašských nebo pekanových ořechů, nasekaných
2 menší zralé hrušky, oloupané, zbavené jádřinců a nakrájené na kostičky

Navrh
1–2 kelímky smetany ke šlehání (nejlépe 40%), ušlehané dotuha
skořice na poprášení (nemusí být)

Postup:
1 Předehřejte troubu na 170 °C. Formu nebo hlubší pekáček o rozměrech přibližně 20 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
2 Máslo s cukrem vyšlehejte ve větší míse do pěny. Po jednom opatrně vešlehejte vejce (směs se může srážet). Na tuto směs prosejte mouku, kypřicí prášek a koření. Přidejte mleté mandle a ořechy. Promíchejte, ale nepřemíchejte! Těsto naneste do připravené formy, uhlaďte a rovnoměrně posypte hruškami (nebo je můžete vmíchat rovnou do těsta).
3 Ve vyhřáté troubě pečte asi 40 minut (špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá). Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
4 Nakrájejte na čtverce a podávejte potřené šlehačkou a případně poprášené skořicí.

zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design