.............................................................................................................................................

pondělí 20. března 2017

Masový pekáček s bramborami


Suroviny (pro 5 osob):
• 1 lžíce másla
• 2 lžíce slunečnicového oleje
• 2 řapíky celeru (nakrájený na kousky)
• 1 cibule, nakrájená nadrobno
• 2 velké mrkve
• 5 bobkových listů
• 3 snítky tymiánu
• 2 lžíce hladké mouky, rajského protlaku a worcesterské omáčky
• 850g hovězí kližky (nebo jiné maso) nakrájené na kostky
• 850g velkých oloupaných brambor
• sůl a pepř

Postup:
Troubu předehřejeme na 150°C. V pekáčku na másle a lžíci oleje orestujeme celer, cibuli, mrkev, bobkový list a 1 snítku tymiánu, zhruba 8 minut, až zelenina změkne. Zaprášíme moukou, zamícháme a přidáme protlak, worcester a bujon.
Přilijeme 600ml horké vody a vaříme. Přidáme maso a přiklopíme.
Dusíme v troubě 2,5h a odkryté dalších 60min do zhoustnutí omáčky a změknutí masa.
Uvaříme brambory do měkka a podáváme.


zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design