.............................................................................................................................................

neděle 12. března 2017

Svatojanská polévka odstraňující chmury

Ingredience:
• 2 lžíce řepkového oleje
• 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
• 2 stroužky česneku
• 3 mrkve
• 4 jarní cibulky
• libeček
• hrnek hrášku
• 1 l zeleninového vývaru
• 1 lžíce sójové omáčky
• 1 lžíce škrobové moučky
• 3 vejce
• 3 lžíce strouhaného sýra
• 1 lžíce sójové smetany
• sekaná petrželka

Postup:
Na pánvi na dvou lžících řepkového oleje zlehka osmažíme lžíci čerstvého strouhaného zázvoru a dva utřené stroužky česneku, chvíli mícháme, nesmí zhnědnout. Přidáme 3 mrkve pokrájené na kolečka, čtyři jarní cibulky pokrájené i s natí, snítku nasekaného libečku a 5 minut opékáme, přidáme hrnek hrášku, 1 litr dobrého zeleninového vývaru, lžíci sójové omáčky, přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Odstavíme z ohně a vmícháme lžíci škrobu rozmíchaného v troše studené vody. Vrátíme na plotnu a znovu přivedeme k varu.

Knedlíčky:
Tmavé pečivo nakrájíme na malé kostky, dobře rozmícháme se dvěma vejci, přidáme tři lžíce strouhaného sýra, lžíci smetany a sekanou petrželku. Rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme knedlíčky, které zavařujeme do vroucí osolené vody, vaříme krátce, cca 3 minuty od vyplavání.

zdroj: Kuchařka ze Svatojánu - Eva Francová

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design