.............................................................................................................................................

úterý 4. dubna 2017

Hamburská na smetaně


Ingredience na 10 porcí:
• vepřová kýta k.u. 1000g
• sůl
• olej 80g
• cibule 85g
• mrkev, celer, petržel 120g
• nové koření, bobkový list
• citrón 25g
• mléko 400g
• smetana 12% 250g
• mouka hladká 100g
• hořčice 30g
• třtinový cukr 20g
• ocet 30g
• šunka 200g
• sterilované okurky 150g

Postup:
Omyté maso nakrájíme na díly o hmotnosti 1-1,5 kg. Na oleji zlehka osmažíme očištěnou a nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, citrón, ocet a díly masa. Osolíme, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme (dusíme) do měkka. Měkké maso vyjmeme, nejpozději do 30 minut nakrájíme na porce a zregenerujeme na teplotu 70 °C. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně s mlékem, zalijeme vodou, rozšleháme, podle chuti dosolíme, ochutíme cukrem, octem, přidáme hořčici, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přiklopíme do gastronádob a ihned s masem podáváme nebo uchováváme při teplotě nejméně 60 °C.

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design