.............................................................................................................................................

pondělí 24. dubna 2017

Rajská polévka

Ingredience (pro 4 osoby):
• 1-2 lžíce másla
• 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
• 1 nastrouhaná mrkev
• 1 lžíce třtinového cukru
• 1 bobkový list
• 1 svitek skořice
• 5 kuliček nového koření
• 3 kuličky černého pepře
• 2 lžíce hladké mouky
• 1l rajčatového pyré (nebo sterilovaná rajčata v plechovce)
• trocha strouhané kůry z citronu
• 1 lžička čerstvého tymiánu
• sůl na dochucení

Postup:
V tomhle receptu jsou dva základní fígle - mrkev a zkaramelizovaný cukr. Mrkev propůjčí rajčatům sladkost, a tak už nebudete mít potřebu polévku doslazovat. Trocha třtinového cukru se nepočítá - když ho necháte zkaramelizovat, dodáte polévce fantastickou hloubku.

1. V hrnci rozehřejte máslo a asi 4 minuty na něm opékejte cibuli s mrkví doměkka. Pak shrňte zeleninu ke straně a do hrnce vsypte cukr. Opatrně s ním míchejte a počkejte, až zkaramelizuje. pak do hrnce přidejte bobkový list, skořici, nové koření, pepř a mouku a necelou minutu míchejte. Zalijte asi 200ml vody, přilijte rajčatové pyré a 10 minut povařte.
2. Přeceďte přidejte citronovou kůru a tymián, případně dosolte a zahřívejte ještě asi minutu.

zdroj: Apetit


0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design