.............................................................................................................................................

středa 3. května 2017

Boršč


• 2 lžíce olivového oleje
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 7 středních červených řep
• 1 mrkev
• bílé zelí (asi 200g)
• 1 l zeleninového vývaru
• 1 bobkový list
• 3 kuličky nového koření
• sůl a pepř
• 1-2 lžíce umeocta (nebo vinný ocet)
• kelímek zakysané smetany

Postup:
Na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 2 stroužky česneku.  Dále přidáme 6 červených řep, 1 velkou mrkev a menší kousek bílého zelí, vše nahrubo nastrouhané, a společně deset minut opékáme. Přilejeme 1 litr zeleninového vývaru, bobkový list a 3 kuličky nového koření. Povaříme 20 minut, odstavíme a vmícháme 1 syrovou červenou řepu nastrouhanou najemno, sůl, mletý pepř a lžíci až dvě octa. Na talíři dozdobíme zakysanou smetanou.



0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design