.............................................................................................................................................

neděle 14. května 2017

Mrkvový dort


Ingredience na 1 dort:
• 4 vejce
• 2 hrnky třtinového cukru
• 2 lžičky javorového sirupu
• 2 hrnky polohrubé mouky
• 2 lžičky jedlé sody
• 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
• 1/2 lžičky soli
• 2 lžičky mleté skořice
• 1 a 1/4 hrnku rostlinného oleje
• 3 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve
• 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů

Na krém:
• 500g čerstvého smetanového sýra (např. Lučina)
• 1 hrnek moučkového cukru
• 1 lžička javorového sirupu
• šťáva z citronu
• 2 lžíce másla

Postup:
Troubu předehřejte na 175°C/155°C. Vejce, cukr a javorový sirup dejte do mísy a prošlehejte. Prosejte suché přísady a přidejte je do mísy ke směsi. Vlijte olej a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev a ořechy.
Těsto promíchejte a přesuňte do velké dortové formy (nebo na velký plech) a pečte asi 60 minut. Dort nechte vychladnout a poté podélně prokrojte.
Smetanový sýr promíchejte s ostatními přísadami na hebký krém. Spodní část těsta potřete asi 1/3 krému, přiklopte a potřete zbylým krémem (včetně boků). Před podáváním nechte dort nejméně hodinu odpočinout na chladném místě.

zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design