.............................................................................................................................................

středa 7. června 2017

Bramborovo-pažitková polévka


Ingredience pro 4-6 osob:
• 50g másla
• 2 cibule (nakrájené nadrobno)
• 500g brambor (oloupané a nakrájené na kostky)
• 1,25 litru zeleninového vývaru
• 100ml smetany ke šlehání
• 1 velká hrst nasekané pažitky
• sůl a pepř
• zakysaná smetana

Postup:
Ve velkém rendlíku na mírném ohni rozpusťte máslo, vsypte cibuli a zvolna opékejte doměkka a dosklovita, trvá to asi 10 minut. Pak vsypte brambory a zalijte vývarem tak, aby byly těsně pod hladinou. Přiveďte k varu a vařte, až brambory úplně změknou, asi 15 minut. Potom polévku rozmixujte dohladka, ale dávejte přitom pozor, aby se vám polévka nezvrtla v lepidlo.
Pak přilijte zbývající vývar a 3 lžíce smetany ke šlehání. Podle chuti osolte a opepřete. Za stálého prošlehávání metlou prohřejte, ale už nevařte. Odstavte a vmíchejte pažitku.
Podávejte se zakysanou smetanou, ozdobené další pažitkou.

zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design