.............................................................................................................................................

středa 7. června 2017

Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou

Ingredience na 1 koláč:
• 180g změklého másla
• 1 lžička soli
• 150g třtinového cukru
• 2 lžičky vanilkového extraktu
• 3 velká vejce
• 400g hladké mouky
• 2,5 lžičky prášku do pečiva
• 80g strouhaného kokosu
• 500ml podmáslí
• 500-600g jahod, nakrájených na plátky
• 1-2 lžíce škrobu
• 80g kokosových lupínků

Na drobenku:
• 100g třtinového cukru
• špetka soli
• 100g polohrubé mouky
• 80g másla, změklého

Postup:
Troubu vyhřejte na 180°C. Plech či pekáček o rozměrech 25x30 cm vyložte pečícím papírem nebo vymažte máslem a vsypte polohrubou mouku.
Z cukru, soli, mouky a másla rukama vypracujte drobenku a uložte ji do lednice.
ve velké míse vyšlehejte máslo, sůl, cukr a vanilku do nadýchané pěny. Jedno po druhém přišlehejte do směsi s vejci. Mouku a prášek do pečiva prosejte přes jemné síto do jiné mísy a smíchejte s kokosem. Ke směsi vajec a másla postupně po částech přidávejte mouku s kokosem a podmáslí.
Hotové těsto nalijte do připravené formy a povrch lehce urovnejte stěrkou. Povrch poklaďte jahodami smíchanými s 2 lžícemi škrobu a posypte připravenou drobenkou a kokosovými lupínky. Pečte přibližně 45-50 minut, do úplného zezlátnutí. Dokonalé propečení ověřte zapíchnutí špejle doprostřed koláče.

zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design