.............................................................................................................................................

sobota 3. června 2017

Krémová bramboračka


Ingredience pro 4 osoby:
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 cibule, nakrájená nadrobno
• 1 mrkev, na kostky
• 1/2 celeru, na kostky
• 3 brambory, na kostky
• 3 stroužky česneku, oloupané
• sůl a pepř
• 1 lžička sušené majoránky
• 1 litr zeleninového vývaru
• 200ml smetany ke šlehání
• citronová šťáva
• chlebové krutony k podávání

Postup:
V hrnci rozehřejte olivový olej, vsypte cibuli a opečte ji dosklovita. Přidejte kořenovou zeleninu a brambory a vše opečte dozlatova. Dva stroužky česneku nakrájejte na plátky, třetí prolisujte a vše přidejte do hrnce. Ještě chvíli opékejte, aby se česnek rozvoněl, a poté směs osolte, opepřete, přidejte majoránku a zalijte vývarem.
Polévku vařte asi 30 minut, potom ji rozmixujte ponorným mixérem a zjemněte smetanou. Na závěr polévku dochuťte citronovou šťávou a podle potřeby dosolte.
Na talíři doplňte chlebovými krutony.

zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design