.............................................................................................................................................

pátek 2. června 2017

Pomerančovo-medová pečená ryba s čočkou


Ingredience pro 2 osoby:
• 2 velké filety
• kůra a šťáva z pomeranče
• 2 lžičky tekutého medu
• 2 lžičky hrubozrnné hořčice
• 2 lžíce panenského olivov. oleje
• mořská sůl
• mletý pepř
• 250g vařené drobné čočky
• 100g polníčku
• malý svazek petrželky
• malý svazek kopru

Postup:
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. Každý rybí filet položte kůží dolů na arch alobalu. 
Promíchejte strouhanou pomerančovou kůru, med, hořčici a 1 lžíci oliv.oleje, osolte a opepřete. Marinádou potřete rybí filety a pak je uzavřete do alobalu. Balíčky položte na plech a pečte zhruba 10 minut, až se bude rybí maso oddělovat na jemné plátky.
Čočku prohřejte a promíchejte s pomerančovou šťávou, zbylým olivovým olejem, polníčkem, petrželí a koprem, osolte a opepřete.

zdroj: Apetit

0 komentářů:

Okomentovat

 

Zdravou cestou... Template by Ipietoon Cute Blog Design